CASTRICUM - Zaterdag 12 maart streden de jonge atleten van Atletiek Vereniging Castricum, samen met ruim 1200 andere jeugdatleten uit de atletiekregio’s 1 t/m 5 (de provincies Noord-Holland, Utrecht en Flevoland), om de beste plaatsen in de districtsfinale van de Atletiekunie Crosscompetitie seizoen 2021-2022. Zo’n 60 pupillen en junioren van AVC waren hiervoor uitgenodigd op basis van hun goede prestaties in twee Noord-Hollandse voorronden. De organiserende vereniging AV Triathlon in Amersfoort had een mooi onverhard crossparcours uitgezet met bos, hier en daar wat heuvels, en boomstammen; de finale kon onder lente-achtige weersomstandigheden worden afgewerkt.

Eerste plaats voor ploeg jongens mini pupillen
De ploeg jongens mini pupillen - met Ilo op den Velde, Wout Dik, Teun de Vries en Lars van Son - wisten een prachtige eerste plaats in het ploegenklassement te behalen. Zij mochten een fraaie beker mee naar Castricum nemen. Ook de meisjes pupillen C vielen in de prijzen. Tessel Bakker, Fien Lammers, Mirte Vriend en Fleur Leijting mochten op het podium komen voor de derde plaats in het ploegenklassement. De meisjes pupillen A1 (Fay Bergfeld, Jenny de Man, Fae Tuijn, Tess Hartensveld en Eva van Weenen) behaalden als AVC ploeg de tweede plaats in het ploegenklassement. Fay werd bovendien heel knap derde in het individuele klassement. Bij de jongens pupillen A2 was er een mooie topklassering voor Collin Veraart, want met zijn prima 5e plaats liet hij ruim 50 atleetjes achter zich.

Tweemaal goud voor Sepp Schulte bij jongens junioren C
De cross van Sepp Schulte bij de C junioren ging over over 3800 meter. Na de eerste ronde besloot hij de koppositie over te nemen en de concurrenten het nakijken te geven. Sepp liep een enorm tempo van bijna 17 km/uur en finishte met 10 seconden voorsprong op de nummer 2. De jongens junioren C van AV Castricum wisten ook als team beslag te leggen op de eerste plek in het ploegenklassement. Zo gingen er twee mooie bekers mee naar Castricum. Bij de meisjes junioren A eindigede Ruth Spijker op de doorgaans zo vervelende vierde plaats, maar tijdens deze grote finale betekende het wel een beker die Ruth blij in ontvangst nam.

Al met al een fraaie afsluiting van het crossseizoen voor de jeugd en trainers van AV Castricum, waarna het vizier weer op het baanseizoen gericht kan worden.