BEVERWIJK - Wielerclub PRC Delta organiseerde op zaterdag 8 juni het KNWU NK Jeugdwielrennen in Zuidland .Vanuit het hele land kwamen ruim 700 kinderen in de leeftijd van 7 tot 14 jaar, strijden om het felbegeerde rood-wit-blauwe tenue waarin zij een jaar lang mogen rijden. Het parcours liep dwars door Zuidland heen en kwam langs de mooiste plekjes van het dorp.

Cheyenne van der Meer mocht deze dag proberen om haar Nederlandse titel op de weg te prolongeren.

Waar ze de dagen voorafgaand nog op schoolkamp was, waar ze ontzettend van heeft genoten, waren we helemaal niet zo zeker of ze hier in haar allerbeste doen aan de start zou staan, maar die twijfels wist ze al snel bij iedereen weg te nemen.

Na een loting halverwege het deelnemersveld zat ze na de eerste ronde al voorin het peloton, een ronde later wist ze samen met Maud Lamfers weg te rijden, Maud kon het straffe tempo van Cheyenne in de 3e ronde niet meer kon volgen en kon niet anders dan haar te laten lopen. Cheyenne reed na een indrukwekkende solo van 8 rondes alleen naar de finish en mag zich wederom Nederlands Kampioen noemen. Zichtbaar geëmotioneerd kwam ze over de finish.

Het was een NK wat Cheyenne zich nog lang zal heugen. Op de vraag of het niet wat gewoontjes wordt na zoveel overwinningen kan ze heel kort zijn, zelfs na 8 Nederlandse titels blijft ook deze overwinning bijzonder, misschien was dit zelfs wel de meest bijzondere dusver!