KWINTSHEUL - Na het nipte verlies van vorige week tegen VZV 2 (37-39), ging DSS vandaag vol goede moed richting Kwintsheul, om daar te spelen tegen Quintus dames 2.


Het fanatisme was in het eerste kwartier te merken, vooral dekkend. Aanvallend was het wat onrustig. Er werden wederom veel technische fouten gemaakt. Daarentegen stond de dekking erg sterk. Er werd goed gecommuniceerd en hard aangepakt. De stand liep gelijk op (5-4, 6-5). Toch kon Quintus een klein gaatje slaan. DSS kwam niet door de dekking van de reserves uit Kwintsheul. Ook het tempo ging iets omlaag. In de verdediging werd er nog steeds hard gewerkt en kwamen zij er lastig doorheen. De ruststand was 16-11.

In de tweede helft was het spel volledig omgeslagen. Er werden nog steeds veel technische fouten gemaakt en verdedigend vielen er veel gaten. Er werd erg paniekerig gespeeld. Ook de scheidsrechters hielpen in dit spel niet mee. De dekking van Quintus stond wat offensiever en daarop wisten de Heemkerksen niet goed op te reageren. Er werd niet als team gespeeld en de kansen werden niet afgemaakt. De wedstrijd eindigde in een stand van 32-20.

Volgende week speelt DSS dames 1 een belangrijke wedstrijd tegen HVBS. Momenteel staan zij met 1/3 punten onder DSS, dus dit belooft een spannende wedstrijd te worden. "Alle aanmoediging is welkom! Zien we jullie zaterdag om 19.30 in Sporthal de Waterakkers?"

Doelpunten: Kim de Ruyter (10), Britt van Elsacker (4), Yvett van Dijk (3), Livvia Adrichem (1), Ilse Groot (1), Roos van Hensbergen (1), Mel Schellevis (1) en Hiske van der Weide (1).