BERGHEM - Boris Verhage heeft in zijn eerste wedstrijd in de MiniMax-klasse direct zijn kwaliteiten laten zien. Tijdens de afsluitende wedstrijd van Kart4Fun op Circuit Park Berghem won het 9-jarige karttalent uit Aerdenhout de laatste race. Dit jaar begon Boris in de Parolin Rocky-klasse, en was daarnaast ook actief in de MicroMax en sinds dit weekend rijdt hij in de MiniMax. En met succes zo bleek uit zijn ijzersterke finale.

Het gaat snel voor het talent van het Redeker Kartteam. "Dit jaar zijn we begonnen in de Rocky, daarna hebben we een paar wedstrijden in de MicroMax gereden en dit was mijn eerste wedstrijd in de MiniMax. Het ging goed. en ik maakte veel progressie. In de eerste race werd ik zesde. De race daarna eindigde ik als derde en de laatste race heb ik iedereen ingehaald en gewonnen. Dit was mijn beste resultaat van dit seizoen."

Boris racete dit jaar in de 4takt en breidde dat uit met deelname in de 2takt in de Micro-Max en nu maakte hij al weer de volgende sprong. "Ik kart nu ongeveer een jaar echt fanatiek en het gaat heel goed. Dit seizoen heb ik vijf wedstrijden in de Rocky gereden. Het verschil tussen de Rocky en de MicroMax is al groot, maar vandaag in de MiniMax merkte ik echt veel verschil. Ik dacht meteen 'wow, dit gaat echt heel snel'. Deze kart gaat zeker wel 20 km/uur sneller."

"Ik ben begonnen met karten door mijn vader", vertelt Boris vanuit de verwarmde pitbox. "Hij racete al met mijn broer Pep, maar op het moment dat hij naar de middelbare school ging, is hij gestopt met karten" Daarna ben ik samen met mijn vader begonnen. De eerste keer was op een klein baantje in Zandvoort. Mijn vader zag meteen dat ik het leuk vond. Toen hebben we ons bij het Redeker Kartteam aangesloten. Het is een heel fijn team met aardige mensen en ik leer er iedere keer veel."

Teameigenaar en voormalig Europees kampioen Pierre Redeker omschrijft Boris als een groot talent. "Boris heeft een goede instelling en pakt de aanwijzigingen heel goed en snel op. In de tweede en derde race is hij goed naar voren gereden. Je ziet hem groeien. Als we zo doorgaan, kan hij gewoon voorin meerijden in de MiniMax. Het zegt veel dat hij meteen in zijn eerste wedstrijd in de MiniMax een race kan winnen. Daarom werk ik ook graag met hem. Boris is een groot talent en heeft daardoor veel mogelijkheden in de sport. Ik hoop dat we het volgend jaar kunnen laten zien. Dan zal hij er soms wel bijzitten en soms niet. Dat heeft vooral met ervaring te maken, want de snelheid is zeker aanwezig."

Boris Verhage wil via deze weg graag zijn vader bedanken en verder ook Pierre Redeker, Beer Dorrestijn en Michael Wedemeijer. "Volgend jaar hoop ik het hele seizoen in de MiniMax te rijden, maar dat weten we nog niet zeker. Ik ga mijn best doen om ook daar een race te winnen."