VELSEN-ZUID - Dankzij een ware bliksemstart heeft Almere City FC vrijdagavond een belangrijke driepunter overgehouden aan het lastige uitduel bij Telstar en blijft zo in de top van de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van Ole Tobiassen nam binnen een mum van tijd een 0-3 voorsprong. Ondanks dat Telstar sterk terug kwam wisten de Almeerders de zege over de streep te trekken.

Almere City ging fel van start en stond na tien minuten al met 0-3 voor bij Telstar met een hoofdrol voor Xian Emmers. Hij opende in de tweede minuut de scoreen vond zes minuten later opnieuw het net. Kort daarna tekende Ilias Alhaft na een mooie individuele actie voor de 0-3.

De drie punten leken binnen voor Almere City, maar na iets meer dan een kwartier zorgde Glynor Plet voor de 1-3 en halverwege de tweede helft maakte Ilias Bronkhorst de aansluitingstreffer. In blessuretijd raakte Telstar-doelman Jasper Schendelaar nog de paal, maar uiteindelijk hielden de gasten stand: 2-3. Door de zege komt men in punten gelijk met koploper SC Cambuur, dat zaterdag nog thuis tegen Jong AZ speelt.