HEEMSKERK - In het weekend van 1 en 2 juni a.s. wordt er op sportcomplex Assumburg een groot prestatief toernooi gehouden: het derde ITQ DSS BHT Kwalificatietoernooi Beach Handball

Het toernooi is onderdeel van de landelijke Beach Handball Tour van het Nederlands Handbal Verbond, wat inhoudt dat er gespeeld kan worden voor een plaats op de Beach Handball Tour Finals (voorheen het Nederlands Kampioenschap) op 6 en 7 juli in Stadskanaal.

De deelnemende categorieën op 1 en 2 juni zijn de jongens van de B jeugd, de dames D, C en B jeugd als ook de Heren- en Dames Senioren. Met 43 deelnemende teams uit het gehele land en meer dan 100 wedstrijden is het toernooi helemaal vol.

Beach Handball is niet te vergelijken met het reguliere zaalhandbal. Beach Handball gaat over beleving, snel spectaculair spel en Fair Play. Muziek, pirouettes, vliegertjes en high fives zie je tijdens elke wedstrijd terugkomen, wat het uiterst aantrekkelijk maakt voor toeschouwers van alle leeftijden.

Het toernooi gaat echter verder dan alleen sportieve prestaties Het toont ook de maatschappelijke betrokkenheid van DSS door de samenwerking met Gouden Dagen Heemskerk. De vrijwilligers van Gouden Dagen brengen de mensen vanuit de verzorgingshuizen van Heemskerk en vanuit de wijk naar het Beach Handball complex waar zij als VIP’s zullen worden ontvangen. Ook voor hen is ons toernooi inmiddels een jaarlijks terugkerend event, waar erg naar uitgezien wordt.

Zomers


Dat het een leuk ’beach-weekeinde’ gaat worden, daar gaat de organisatie vanuit. Het hele toernooi kent een festivalachtige uitstraling in zomerse sferen. Iedereen vanuit de omgeving is dan ook van harte uitgenodigd om een kijkje te nemen op ons complex en te genieten van prachtige wedstrijden onder het genot van een drankje en hapje te verkrijgen bij de aanwezige foodtruck van Kung’s Thai Food en ook de ambachtelijke ijskraam is weer gecontracteerd. Tevens is onze gezonde sportkantine natuurlijk geopend! Op zaterdagavond vindt er een gezellig Beach Bites Buffet plaats met de muzikale begeleiding van DJ Flamingo!

Dit toernooi wordt mede mogelijk gemaakt door de bijdrage van de gemeente Heemskerk en diverse sponsoren, waarbij de kracht van regionale samenwerking wordt benadrukt voor het realiseren van dergelijke prachtige sportieve initiatieven.

Wil je ook kennis maken met deze sport, kom dan vooral kijken tijdens het weekend van 1 en 2 juni en laat je verrassen! Vrijblijvend een proeftraining is ook altijd mogelijk, meld je dan aan bij beach@dsshandbal.nl en wij nemen contact met je op.

Spelregels

Bij beach handball is een wedstrijd twee sets van tien minuten en bij gelijke stand in sets een shoot-out. In de aanval staan vier spelers, verdedigend zijn dat er drie en een keeper. Stuiteren met de bal is niet toegestaan. De bal oppakken van de grond mag wel. Als er op een speciale manier gescoord wordt, krijg je twee punten in plaats van een.