AMSTERDAM - De zogeheten "Super Sunday" heeft de competitie in de Eredivisie weer een stuk spannender gemaakt. In de Johan Cruijff Arena won AZ terecht met 0-2 van Ajax waardoor er met tien wedstrijden te gaan nu twee koplopers zijn. Eerder op de dag deelden PSV en Feyenoord de punten in Eindhoven (1-1).

Voor AZ werden de doelpunten gemaakt door Myron Boadu die al in de 4e minuut de score opende, en door Oussama Idrissi die keeper Onana in de 74e minuut met een lob verschalkte.

Het was na de 1-0 eerder dit seizoen in Alkmaar dus de tweede keer dat de Alkmaarders wisten te winnen van de Amsterdammer die dus zelfs niet wisten te scoren tegen AZ. Op de zege viel niets af te dingen. Er waren tal van momenten dat de thuisploeg meer balbezit had, maar de kansen van AZ waren levensgevaarlijk en talrijker. Ajax mocht zelfs keeper Onana dankbaar zijn dat de score niet hoger opliep.

Na een spetterende openingsfase waarin Bizot een kopbal van Tadic onschadelijk maakte en Boadu dus wist te scoren op aangeven van Clasie. Buiten wat speldenprikjes van Ajax hield Onana vervolgens zowel Midtsjø als Boadu van het scoren af. Na de rust deed hij dat ook bij een poging van Idrissi die even later wel scoorde, maar deze treffer werd door de VAR geannuleerd wegens hands van Boadu. Net op het moment dat Ajax iets dichterbij kwam en keeper Bizot wist te redden op een schot van Blind en een kopbal van Tagliafico sloeg AZ weer toe. Een lange bal van Koopmeiners werd op waarde geschat door Idrissi die Onana met een fraaie lob verraste: 0-2.

Door de zege van AZ op Ajax is de titelstrijd weer volledig open. Beide ploegen hebben nu 53 punten, terwijl Feyenoord (47 punten) en PSV (46 punten) op gepaste afstand volgen.

Ajax - AZ 0-2 (0-1)