BEVERWIJK - Anthony van Dongen en Rijnsburgse Boys zijn per direct uit elkaar gegaan. Op verzoek van de speler is het contract ontbonden en zal de vleugelaanvaller terugkeren bij zijn oude club RKVV DEM.

Van Dongen (21) kende een jaar geleden een zeer succesvol seizoen bij DEM. Met liefst 25 treffers had hij een groot aandeel in de promotie naar de Derde Divisie. De aanvaller koos voor een stapje hoger naar de Tweede Divisie bij Rijnsburgse Boys. Na een prima seizoen, de ploeg was immers nog in de race voor de titel voordat de competitie half maart werd afgebroken, maakt hij nu bekend terug te keren bij DEM, en dat is vooral een gevoelskwestie.

'Ik zat de laatste tijd niet zo goed in mijn vel, waardoor het plezier om te voetballen minder werd, ook vanwege de reisafstand, Daarom heb ik ervoor gekozen om een stapje terug te doen. Het was wel een moeilijke beslissing, want het lag niet aan de club of de mensen eromheen. Ik heb veel geleerd in een goede sfeer', zo laat Van Dongen weten op de website van Rijnsburgse Boys.