HEEMSKERK - Op 29 december is het jaarlijkse scholen basketbaltoernooi gehouden. Het was een drukte van belang in sporthal de Waterakkers te Heemskerk. Het toernooi wat onderdeel is van de schoolsportagenda werd zoals elk jaar georganiseerd door Basketbalvereniging de Mapleleaves. De Heemskerkse basisscholen gingen de spannende strijd aan met elkaar om de felbegeerde beker te winnen. Dit jaar is er ook gekeken naar het meest sportieve team per poule. Deze teams kregen de sportiviteitsprijs uitgereikt. In de ochtend speelden de leerlingen uit de groepen 7 en 8. De uitslag was als volgt:

Sportiviteitsprijs: De Bareel 2
Derde prijs: Het Avontuur
Tweede prijs: Leonardus
Eerste prijs: Anne Frank 1

's middags speelden de poules voor de groepen 5 en 6. Ook hier werden spannende en leuke wedstrijden gespeeld wat resulteerde in de volgende uitslag:

Sportiviteitsprijs: de Lunetten
Derde prijs:                 Anne Frank
Tweede prijs:                    Leonardus
Eerste prijs                         Otterkolken

‘Mede door de hulp van zeer veel vrijwilligers van Basketbalvereniging de Mapleleaves is het toernooi weer gezellig en goed verlopen. Onze dank gaat uit naar de vrijwilligers van IJmond EHBO die ook weer klaar stonden voor de kinderen’ aldus Ciska Koops van Team Sportservice.

Wethouder Aad Schoorl was aanwezig tijdens beide prijsuitreikingen. Tevens werd zijn aanwezigheid benut om alle scholen opnieuw te wijzen op het belang van water drinken. Alle scholen, MET Heemskerk en buurtcentrum d’Evelaer ontvingen van Team Sportservice en Aad Schoorl een waterton voor gebruik op school en in de buurt.