HOORN - Na elf overwinningen op rij zijn de vrouwen van ADO '20 tegen de eerste nederlaag van het seizoen opgelopen. In Hoorn verloor de koploper met het kleinst mogelijke verschil van Always Forward (1-0).


ADO '20 is dit seizoen oppermachtig in de 1e klasse, won elf wedstrijden op rij waarin het 58 keer scoorde en slechts vijf goals tegen kreeg. Ook de topper tegen directe concurrent AFC werd gewonnen waardoor de Heemskerkers van trainer Patrick Hulshof beslag legden op de eerste periodetitel.

Bij ADO '20 weet men echter ook vanuit het verleden dat wedstrijden tegen Always Forward immer moeizaam verlopen. Op de eerste speeldag van dit seizoen won ADO '20 wel met 2-0 van de ploeg uit Hoorn die er in eigen huis op gebrand was om revanche te nemen. En daarin slaagde de ploeg van André Bakker door de nodige strijd aan te gaan. De gasten kregen, zoals in elke wedstrijd, wel de nodige kansen, maar de lat en een uitstekende Forward-keepster stonden geluk in de weg.

Halverwege de tweede helft nam het hardwerkende Always Forward zelfs brutaal de leiding toen Laïs Boes het eindpunt was van een vlot lopende aanval. De nummer drie in de stand bleef hierna op de been. ADO '20 meende nog recht te hebben op een strafschop en zag nog een inzet van de lijn gekeerd worden, waardoor de drie punten in Hoorn bleven.