ZANDVOORT - Al 4.000 wandelaars hebben zich ingeschreven voor de 11e editie van de 30 van Zandvoort, die plaatsvindt op zaterdag 25 maart. Het wandelevenement van Sportorganisatie Le Champion staat bekend om haar afwisselende routes en dat blijft niet onopgemerkt bij wandelliefhebbend Nederland. Deze editie kunnen alle wandelaars voor het eerst kiezen om een ronde over het Circuit Zandvoort te wandelen.

Ruim een op de drie wandelaars kiest voor de One Lap (4 km) en gaat het indrukwekkende circuit trotseren in de vroege ochtend. Er zijn nog maar 600 van deze extra tickets beschikbaar, dus aan populariteit niets te klagen voor de organisatie. Naast de unieke startlocatie op Circuit Zandvoort genieten deelnemers onder andere van het prachtige Nationaal Park Zuid-Kennemerland, het Noordzeestrand en de gezelligheid in het centrum van Zandvoort. Deelnemers kunnen kiezen om 30 of 18 km te wandelen.

Een van de hoogtepunten op de 30 km-route is het Landgoed Duin & Kruidberg, dat na een jaar afwezigheid weer aan de route is toegevoegd. Verder vangen deelnemers een glimp op van Ruïne van Brederode en Openluchttheater Caprera. De 18 km-wandelaars wandelen langs het mooie Vogelmeer en 't Wad richting de Hemelse Pannenkoek, waar beide afstanden elkaar weer tegenkomen. De 30 van Zandvoort heeft een van de meest diverse wandelroutes van ons land, waarin cultuur, natuur, entourage en het circuit centraal staan.

Inschrijven


Inschrijven voor de 30 of 18 km is mogelijk t/m maandag 13 maart of tot de deelnemerslimiet is bereikt, via www.30vanzandvoort.nl.