CASTRICUM/HEEMSKERK - Kinderen van 4 tot en met 12 jaar die in de gemeente Castricum of Heemskerk wonen of naar school gaan kunnen het nieuwe jaar sportief beginnen. Op 2 en 4 januari kunnen zij meedoen aan de gratis kerstvakantieactiviteiten van Team Sportservice. De gemeente Castricum en Heemskerk vinden een gezonde jeugd erg belangrijk en stimuleren bewegen door onder andere de sportieve vakantieactiviteiten te subsidiëren.

Op dinsdag 2 januari kunnen kinderen van 4 tot en met 12 jaar meedoen aan de sportinstuif in sporthal de Velst in Heemskerk. Een zaal vol leuke activiteiten, zoals trampolinespringen, touwzwaaien, een grote schommel, circusactiviteiten, voetbal en meer. Er kan aangemeld worden voor twee categorieën, voor groep 1 tot en met 4 en groep 5 tot en met 8 van het basisonderwijs.

Donderdagochtend 4 januari staat freerunnen in gymzaal Juliana van Stolberg in Castricum op het programma. Er wordt een uitdagend parcours uitgezet met Airtrack, trampolines en verschillende hindernissen. Iedereen kan meedoen op zijn of haar eigen niveau. Er zijn twee rondes, het eerste uur is voor kinderen uit groep 3 tot en met 5 en het tweede uur voor kinderen van groep 6 tot en met 8.

We sluiten af op donderdagmiddag 4 januari met een speciale meidenmiddag in de Velst in Heemskerk. Buurtsportcoaches Bart en Lupe organiseren deze sportieve én gezellige activiteit voor sportieve meiden uit groep 3 tot en met 8. Dans en kickboksen staan deze middag op het programma. Ook hier kan weer aangemeld worden voor twee leeftijdscategorieën. Kijk voor de tijden per leeftijd van deze en de overige activiteiten op Noordhollandactief.nl.

Aanmelden en meer informatie 

Wie mee wil doen aan de gratis vakantieactiviteiten kan zich inschrijven op de website www.noordhollandactief.nl. De activiteiten zijn eenvoudig te vinden door de filter Evenementen te selecteren. Wie hulp nodig heeft met aanmelden of vragen heeft over de activiteiten kan een email sturen naar kennemerland@teamsportservice.nl.