MAASSLUIS - Met vier punten uit twee duels kent promovendus ADO '20 een uitstekende start van de competitie in de Tweede Divisie. Op bezoek bij Jong Sparta wonnen de Heemskerkers met het kleinst mogelijke verschil: 0-1.


De zege werd gekoesterd omdat men het met name in de eerste helft moeilijk had tegen Jong Sparta. Men kreeg nauwelijks grip op de sterk spelende Mehmet Yüksel en dat leverde de thuisploeg een aantal aardige mogelijkheden. Keeper Mike Grim wist zijn doel echter schoon te houden. Aan de andere kant werd een poging van Henry Opoku gekeerd door doelman Reitmaier.

Na de rust had ADO '20 meer grip op de Rotterdammers en bleef de defnsie met de opnieuw sterk spelende Sem Kroon overeind. Aanvallend liet men ook meer zien, maar toen Jilani Helder, verleden week nog tweemaal trefzeker, zijn inzet langs de verkeerde kant van de paal zag gaan, leek het duel op 0-0 te eindigen. Tien minuten voor tijd viel de beslssing alsnog toen een mooi aangesnden vrije trap van Daan Boerlage door Maurizio Brenna tegen de touwen werd gekopt: 0-1.