HEEMSKERK - Speelsters en technische staf van de vrouwenselectie van ADO '20 gaan met een zeer goed gevoel de feestdagen in nadat de topper om de eerste plaats tegen AFC in winst werd omgezet. Op de Vlotter werd het 2-1 voor de ploeg van trainer Patrick Hulshof waardoor men met vijf punten voorsprong de winterstop ingaat.

Het werd een spannende topper in de eerste klasse waar ADO '20 in de eerste helft de nodige moeite had met de Amsterdamse formatie, al kwamen die halverwege de eerste helft ietwat fortuinlijk op voorsprong. Een vrije trap van grote afstand werd gedragen door de wind en verdween pardoes achter keepster Joëlle Antoine.

De thuisploeg ging met de nodige strijd de tweede helft aan en dat leverde al na vijf minuten een strafschop op toen Rosa Kruijver binnen de zestien werd gevloerd. Judine Castricum toonde zich uiterst koelbloedig vanaf elf meter. Hierna leek het duel lang op een remise af te stevenen, maar met nog één minuut op de klok besloot Rosa Kruijver anders. De topscorer van ADO '20 kapte naar binnen en haalde vernietigend uit richting kruising: 2-1.

Het doelpunt zorgde voor een enorme ontlading bij de thuisploeg dat 33 punten uit 11 wedstrijden en liefst 58 gemaakte doelpunten ten volle kan genieten van de winterstop en een kort trainingskamp op Gran Canaria. Op 28 januari hervat men de competitie tegen de nummer drie in de stand, Always Forward.