WINKEL - De vrouwen van ADO '20 hebben de koppositie in de 1e Klasse C verstevigd door de inhaalwedstrijd bij hekkensluiter Winkel met 0-3 te winnen. De zege voor de Heemskerkse vrouwen kwam pas na de rust tot stand.


De thuisploeg had de accenten duidelijk op de defensie gelegd om niet gelijk afgestraft te worden door de Heemskerkse koploper. ADO '20 was zoals verwacht van meet af aan de betere ploeg en kreeg al in de eerste helft enkele goede mogelijkheden, maar het geluk ontbrak er nog aan in de eerste helft.

Na rust stelde de ploeg van trainer/coach Patrick Hulshof alsnog orde op zaken. Nadat een poging van Tara Noom nog geblokt werd was Sanne de Wit alert bij de rebound en was de voorsprong daar. Topscorer Rosa Kruijver verdubbelde die score na een knappe individuele actie en het duel werd uiteindelijk beslist door een knappe lob over de keepster van Nina Roskam.

Door de zege heeft ADO '20 nu een voorsprong van zeven punten op concurrent AFC. Komende zondag gaat de Heemskerkse formatie op bezoek bij middenmoter RKHVV in Huissen.