HEERLERHEIDE - ADO '20 is het nieuwe seizoen in de Derde Divisie uitstekend begonnen. De ploeg van trainer Roy van der Mije wist in het verre Heerlerheide gelijk een driepunter bij te schrijven. Groene Ster werd met 0-2 verslagen.

Ondanks een handvol geblesseerden wisten de Heemskerkers de basis voor de zege al in de eerste helft te leggen. Een week na de spectaculaire bekerzege op VVOG kwam men in Limburg ondanks een lange busreis van pakweg 250 kilomtere uitstekend voor de dag. Milan Zonneveld, die al vroeg in de wedstrijd een kans had gemist, kreeg na een ruim kwartier de bal aangespeeld van jan-Willem Tesselaar en schoot vanuit de draai knap raak achter keeper Voss.

Terwijl ADO '20 achterin nauwelijks in de problemen kwam kon men kort voor rust nogmaals toeslaan vanaf de strafschopstip na een handsbal van Breukers. Tesselaar toonde ziich vanaf elf meter koelbloedig: 0-2.

Groene Ster voerde na de rust even de druk op, maar ADO '20 kwam die fase door en wist vervolgens het duel gecontroleerd en gedisciplineerd uit te spelen.