GORINCHEM - Hoewel de competitie pas tien wedstrijden oud is heeft ADO '20 nu al een voorsprong van tien punten op de concurrentie. In de uitwedstrijd bij Unitas werd de eerste periodetitel zodoende veilig gesteld al streven de Heemskerkers vooral een hoger doel na.

De ploeg van trainer Roy van der Mije vierde het behalen van de periodetitel natuurlijk, maar richt zich voroal op rechtstreekse promotie naar de 2e Divisie. Hoewel de voorsprong inmiddels ruim is, weet de trainer ook dat de competitie nog lang is en de oefenmeester heeft in zijn loopbaan gekkere dingen meegemaakt. In Gorinchem ging het succesverhaal van ADO '20 in ieder geval nog even verder. Thuisoploeg Unitas kwam er nauwelijks aan te pas tegen de Heemskerkers en het was eigenlijk een wonder dat het bij rust slechts 0-1 was toen keeper Vlot een houdbaar lijkend schot van Daan Boerlage had laten glippen.

Kort na de rust werd het duel snel beslist. Danny Lute scoorde op aangeven van Maurizio Brenna die zelf even later met een fraai afstandsschot de 0-3 liet aantekenen. Kort hierna wist de thuisploeg de eer te redden via Boulamhayan, maar de zege van ADO '20 kwam nooit in gevaar. Scheidsrechter Te Kloeze trok in een onvriendelijke slotfase nog een tweede gele kaart voor Tsegay van de thuisploeg.

Komende zondag 16 oktober staat voor ADO '20 de thuisderby tegen DEM op het programma.