HEEMSKERK - ADO '20 is er geen moment aan te pas gekomen in de thuiswedstrijd tegen Jong Sparta. De Heemskerkers van trainer Roy van der Mije waren bij rust reeds kansloos en kregen op De Vlotter een ruime nederlaag te slikken: 1-5.

De Sparta-talenten lieten duidelijk zien waar de pijnpunten liggen bij de thuisploeg die na een goede competitiestart slechts vier punten wist te behalen uit de laatste negen wedstrijden. De Heemskerkers geven te makkelijk doelpunten weg en ook Jong Sparta wist keer op keer in de omschakeling door de ruimtes dioe de thuisploeg weggaf heen te breken. De thuisploeg kreeg met name geen grip op de handige Hamza El Dahri die de tweede en derde goal van de Rotterdammers voor zijn rekening nam. Daarvoor had Aymane Bais de score al geopend en nog voor de rust mocht keeper Mike Grim voor een vierde keer vissen bij een inzet van Mehmet Yüksel.

Van der Mije greep in met een drietal wissels, maar het laatste restje hoop werd de grond ingeboord toen Jilani Helder een terechte rode kaart zag na een harde overtreding. Nadat Daan Boerlage de lat had geraakt wist invaller Sam Nijman nog wel de eer te redden, maar het laatste woord was voor invaller Giannino Vianello van de gasten: 1-5.