HEEMSKERK - ADO 20 heeft zich na een matige competitiestart binnen een week volledig hersteld. Vier dagen na de bekerzege op ONS Sneek wist de ploeg ook de eerste competitiepunten bij te schrijven. En hoe? UNA werd in eigen huis met maar liefst 1-5 verslagen.

Eigenlijk zaten de Heemskerkers van trainer Raymond Bronkhorst na 45 minuten al op rozen want met een 0-3 ruststand was de thuisploeg al kansloos. Na een kleine twintig minuten was het Rick Neele die de score opende en vijf minuten later wordt die score verdubbeld door een mooi schot met links van Sead Mazreku. Nog voor de rust weet de nieuwe ADO-spits Mick Christophersen op aangeven van Boom zijn eerste treffer van het seizoen te maken.

Christophersen leek hierdoor zo gesterkt dat hij halverwege de tweede helft zelfs zijn tweede van de middag maakte. Een strafschop van aanvoerder Donny Rijnink nadat Daniëls is gevloerd brengt de stand zelfs op 0-5 alvorens Van Dijk namens de thuisploeg de eer nog mag redden.

UNA - ADO '20 1-5 (0-3)