UTRECHT - Er was bovenal ongeloof na afloop van de wedstrijd Hercules-ADO '20. Ongeloof bij de thuisploeg omdat men de titel van de Derde Divisie had laten liggen en ongeloof bij de gasten uit Heemskerk dat men ondanks een late gelijkmaker overal naast greep. De 3-3 in Utrecht bleek een ongekende apotheose van een thriller waarin uiteindelijk OFC de gelukkigste bleek en met het kampioenschap aan de haal ging.

Met vier ploegen die nog kans maakten op de titel werd het een zinderende laatste speeldag. Hercules had wat dat betreft de beste papieren, maar ook OFC, ADO '20 en Gemert waren nog in de race. Voor ADO '20 was het bovenal zaak om niet gelijk te spelen. Bij winst waren de Heemskerkers kansrijk voor de titel, afhankelijk van wat OFC deed, en was men in ieder geval zeker van nacompetitie. Zelfs een nederlaag, en dus de titel voor Hercules, leverde het een extra toetje op als hoogste ploeg in de eindstand.

Het werd een spannende middag toen bleek dat Gemert zichzelf uitschakelde door bij degradant Hollandia te verliezen en OFC op weg was naar winst op HV & CV Quick. De beslissing viel dus in Utrecht. Na een 1-1 ruststand, El Ghazouni opende al snel de score voor de thuisploeg en die wordt gevolgd door de gelijkmaker van Ruben Doesburg, volgt een razend spannende tweede helft.

Halverwege dat tweede bedrijf zorgt Tim Peters voor een tweede Utrechtse voorsprong, maar een aantal minuten later weet Maurizo Brenna wederom gelijk te maken. Als Tyrone Fonville een minuut voor tijd de 3-2 laat aantekenen lijkt het pleit beslecht en gaat hercules op de titel af. Die droom valt echter in duigen als Daan Boerlage in blessuretijd een vrije trap tegen de touwen schiet. ADO '20 brengt daarmee niet alleen Hercules in mineur, maar zorgt voor ongekende vreugde bij OFC dat in Oostzaan de titel mag vieren. Dat men zichzelf in de voet schiet met de late gelijkmaker is pijnlijk, maar toont ook het karakter van de ploeg van Roy van der Mije, die zich niet zomaar bij een nederlaag wenste neer te leggen. Men zal er in Heemskerk echter nog lang over nadenken of dit het juiste was..