ZANDVOORT - De Gemeente Zandvoort heeft groen licht gegeven voor de drie Zandvoort evenementen op 26 en 27 maart. Sportorganisatie Le Champion is samen met de gemeente bezig om de laatste puntjes op de i te zetten. Inschrijven voor de 30 van Zandvoort, Omloop van Zandvoort en Zandvoort Circuit Run is nog mogelijk t/m maandag 14 maart. Dit is een unieke kans om als wandelaar, fietser of hardloper te racen op hét legendarische Formule 1 Circuit van Zandvoort.

Het laatste weekend van maart is het CM.com Circuit Zandvoort het domein van duizenden sporters. Stichting sportevenementen Le Champion kan de evenementen zonder enige beperkingen laten plaatsvinden. Daar is ook de burgemeester van Zandvoort, David Moolenburgh, erg blij mee: "Na 2 jaar ben ik verheugd de Zandvoort Circuit Run weer welkom te mogen heten in Zandvoort. Het is prachtig om te zien dat het evenementenseizoen van start gaat. Het dorp komt weer tot leven en ik zie samen met jullie uit naar alle wandelaars, lopers en fietsers die dit fantastische evenement komen bezoeken."

Het sportieve weekend in Zandvoort wordt afgetrapt op zaterdag met de 10e editie van het wandelevenement de 30 van Zandvoort. De jubileumafstand, van 35 km, gaat op 26 maart over het beroemde CM.com Circuit Zandvoort. Na een flitsende start wandel je over het Noordzeestrand, door het Nationaal Park Zuid-Kennemerland en langs Caprera. Naast de 35 km, kun je ook kiezen voor 18 of 30 km. Verzeker je van één van de 7.500 startbewijzen via www.30vanzandvoort.nl.

Fietsers kunnen hun sportieve wielerseizoen starten op 27 maart vanuit de Pitstraat. Op het 4-kilometerlange circuit kun je jouw fietsvrienden uitdagen om de snelste Strava rondetijd neer te zetten. Je kunt grenzeloos door de bochten scheuren, voordat je begint aan een tocht van 45, 85 of 120 km richting de bollenstreek ten zuiden van Zandvoort. Schrijf je vliegensvlug in via www.omloopvanzandvoort.nl, de populaire 3.500 startbewijzen zijn bijna uitverkocht.

Als de fietsers het circuit hebben verlaten, staan al duizenden hardlopers te trappelen achter de startstreep in de pitstraat. Ervaar de hoogteverschillen, race langs de curbstones en door de kombochten. Alle deelnemers lopen een ronde over het glooiende asfalt. Kies voor 4 km (One lap), 12 km (wedstrijd) of 10 Engelse Mijl (16,1 km). De twee langste afstanden komen ook over het strand en door het feestelijke centrum van Zandvoort. Op het programma staat ook een Business Run en voor de allerkleinste is er de Kids Circuit Run van 0,9 of 2,6 km. Er staan al 10.000 hardlopers ingeschreven voor deze 13e editie. Schrijf je ook in voor een onvergetelijke run via www.zandvoortcircuitrun.nl.

Wil jij het splinternieuwe CM.com Circuit Zandvoort vanuit een ander oogpunt ervaren? Meld je dan aan als vrijwilliger bij Le Champion en ondersteun bij één van de drie evenementen. Samen wordt gekeken naar een passende taak voor een gezellige dag. Kijk voor meer informatie op https://www.lechampion.nl/vrijwilligersteam.