CASTRICUM - Zaterdag 14 mei is er weer een Repair Café in de bibliotheek van Castricum. Kom je ook langs? Je kan samen met de vrijwilligers aan de slag met kleine elektrische en huishoudelijke apparaten. Is je kapotte strijkbout nog te maken? En hoe zorg je dat je waterkoker het weer gaat doen? Je kunt komen met apparaten die maximaal het formaat hebben van een stofzuiger.

Kom je inderdaad met een stofzuiger? Stofzuigers worden alleen gerepareerd als er een lege zak in zit. Ook kun je komen voor eenvoudige reparaties aan computers en elektronica of elektronisch speelgoed. Verder is er advies bij textielreparatie, waaronder ook advies bij haak- of breiwerk. Je kijkt mee met de reparatie en helpt of denkt mee waar dat kan. Naast gerepareerde spullen brengt een Repair Café ook veel gezelligheid. Je kunt koffie en thee drinken en ideeën uitwisselen met andere bezoekers. Er is geen advies bij fietsreparaties.

Energiecoach

Er is een energiecoach van CALorie aanwezig die je kan voorzien van energieadvies. CALorie draait helemaal op vrijwilligers. De energiecoach heeft kennis en ervaring om mensen vooruit te helpen bij het verduurzamen van hun woning. Bijvoorbeeld energiebesparen, isoleren van je woning, warmtepomp, meedoen met de elektrische deelauto en andere aspecten van de energietransitie. Ook hebben ze een folder voor jou met 24 tips die je kunnen helpen om energie te besparen. Wie het Repair Café bezoekt, kan daar dit keer dus zowel kapotte spullen (laten) repareren maar ook terecht voor allerhande energieadviezen.

Transitie Castricum

Er is ook iemand aanwezig van Transitie Castricum bij wie meer informatie te krijgen is over de activiteiten van Transitie Castricum en hoe meegedaan kan worden.

Transitie Castricum en de Groene Bak

Het Repair Café wordt eens per twee maanden georganiseerd. Transitie Castricum is een netwerk van Castricummers die aan de slag zijn om door middel van simpele oplossingen hun leven meer duurzaam, sociaal en lokaal te maken. De Groene Bak is een groep jonge mensen die wil inspireren om duurzamer te leven. CALorie is de energiecoöperatie in Castricum. Bibliotheek Kennemerwaard, vestiging Castricum zet zich in voor duurzaamheid.

Waar en wanneer?

Het Repair Café vindt plaats op zaterdag 14 mei in de bibliotheek, Geesterduinweg 1 en is geopend van 12:30 tot 15:30 uur (let op: dus niet van 13:00-16:00 uur zoals voorheen!). Wanneer het druk is, kunnen we mogelijk aan het eind van het Repair Café niet meer iedereen helpen. Wil je zeker zijn van reparatie, kom dan op tijd. De entree is gratis maar giften zijn welkom. Je betaalt alleen voor eventuele materialen. Repareren en laten repareren is uiteraard op eigen risico.