HAARLEM - Het Oranje Fonds organiseert jaarlijks, samen met duizenden organisaties in het land, NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlight en nodigt iedereen uit om een dagje te helpen bij één van de vele klussen die in Nederland georganiseerd worden. Ook burgemeester en wethouders uit Bloemendaal en Haarlem hebben vandaag, vrijdag 10 maart, de handen uit de mouwen gestoken bij verschillende vrijwilligersklussen.

Burgemeester Roest en wethouder Wijkhuisen (o.a. Klimaat & Energie, Mobiliteit, Openbare Ruimte, vergunningen en handhaving) van de gemeente Bloemendaal hebben vandaag onder leiding van imker Pim Lemmers op de Antoinusschool in Aerdenhout geholpen met het maken van zakjes bloemzaad. Dit vanwege de Nationale Zaaidag op 22 april.

In de Haarlemmer Kweektuin nam wethouder Diana van Loenen (Zorg, Welzijn en Volksgezondheid) samen met een veertigtal vrijwilligers de snoeischaar, schep en kruiwagen ter hand om de prachtige Kweektuin aan te pakken. Van Loenen: "Ik ben trots op al die Haarlemse vrijwilligers die onze stad iedere dag een beetje mooier en levendiger maken en daar draag ik zelf graag een steentje aan bij".

Het Vrijwilligerscentrum Haarlem & omgeving en BUUV Haarlem (VWC-BUUV) is dé plek in Haarlem en omgeving voor vrijwilligerswerk en burenhulp.

Linda Wegman (directeur VWC-BUUV): "We hebben met plezier de burgemeester en wethouders gekoppeld als vrijwilliger aan deze initiatieven. Het is mooi om te zien dat iedereen blij wordt van dit soort klussen. Vrijwilligerswerk is er natuurlijk niet alleen tijdens de NLdoet actie. Vrijwilligerswerk is er altijd en voor iedereen, het verbindt en houdt de samenleving als geheel én de vrijwilliger gezond en veerkrachtig!".

Voor een overzicht van alle vrijwilligerswerk en gevraagde burenhulp in Haarlem en omgeving, kijk op www.haarlemvoorelkaar.nl en www.haarlem.buuv.nu.