BENNEBROEK/BLOEMENDAAL/HAARLEM - Op vrijdag 17 en zaterdag 18 maart a.s. kunt u in Bennebroek kleding en schoenen inleveren bij de NH Kerk aan de Binnenweg 67. De Sam’s vrijwilligers zijn dan op vrijdag van 18.30-20.00 uur en op zaterdag van 09.00-12.00 uur aanwezig om de goederen in ontvangst te nemen.
Op zaterdag 18 maart kunt u in Haarlem van 09.00-13.00 uur terecht bij de Moeder van de Verlosserkerk aan de Prof. Eijkmanlaan 48. En in Bloemendaal kunt u kleding inleveren bij de diaconie van de Protestantse Gemeente te Bloemendaal en Overveen aan het Kerkplein 20. De Sam’s vrijwilligers zijn daar aanwezig van 10.00-13.00 uur.
Uw donatie komt ten goede aan het project van Cordaid waarbij gezondheidsvoorzieningen voor moeder en kind in de Borana-zone (Ethiopië) worden verbeterd.


Landelijk duurt de actieperiode van 6 maart t/m 24 mei. Dan wordt er op diverse locaties in heel Nederland (voor langere tijd) kleding ingezameld. Deze data en adressen vindt u op de website www.samskledingactie.nl.

Wat mag u allemaal inleveren?
Om bovenstaande doelstelling te bereiken, mag u behalve uw donatie van kleding en schoenen ook speelgoed, knuffels en huishoudtextiel in de vorm van dekbedovertrekken (graag compleet met kussenslopen), lakens, handdoeken, theedoeken, vaatdoeken, washandjes en zakdoeken inleveren. Graag separaat van de kleding verpakt in een gesloten plastic zak.
Onze vrijwilligers nemen geen gordijnen, vloerbedekking, tuinkussens en tafelkleden aan.

Investeren in zorg is investeren in vreugdevolle gebeurtenissen
Zwangerschap, geboorte, de eerste levensjaren; het zijn in Nederland doorgaans vreugdevolle gebeurtenissen. In veel Afrikaanse landen, waaronder Ethiopië, is veilig bevallen niet vanzelfsprekend. Door een gebrek aan goede gezondheidszorg overlijden schrikbarend veel moeders en jonge kinderen aan complicaties die voorkomen en/of verholpen hadden kunnen worden.

Betaalbare én bereikbare zorg
Ambitieuze overheidsinterventies in de gezondheidszorg van Ethiopië hebben gezorgd voor een daling van de kindersterfte en een verbetering van het algehele zorgstelsel, maar er zijn nog altijd grote uitdagingen. Omdat de gezondheidsvoorzieningen vaak ver weg zijn en ze kampen met extreme armoede, is goede zorg niet dichtbij en (vrijwel) niet te betalen. Met name moeder en kind in afgelegen dorpen, zoals de Borana-zone, zijn erg kwetsbaar.
Met uw donatie kunnen we zorgen voor betaalbare én bereikbare zorg en de cijfers van moeder- en kindersterfte in Ethiopië nog verder terugdringen.

Aanvullende informatie
Wilt u meer informatie over het werk van Sam’s Kledingactie, de projecten die zij ondersteunen en over wat er wel en niet mag worden ingeleverd? Of wilt u misschien zelf als vrijwilliger voor de stichting aan de slag? Kijkt u dan eens op www.samskledingactie.nl.