Bears in Mind zet zich al meer dan 25 jaar in voor de bescherming van de beer en zijn leefgebied. Eén van de bekendste projecten van de stichting is Het Berenbos. In Het Berenbos krijgen bruine beren die vroeger mishandeld zijn of moesten optreden in circussen of theaters een onbezorgd leven. Hier genieten ze van een twee hectare groot bosperceel met onder andere een waterval, rotsen en een vijver. In Het Berenbos wordt de leefomgeving van de beer in het wild zoveel mogelijk nagebootst om het natuurlijke gedrag van de beren te stimuleren.


Samen met partner organisaties werkt Bears in Mind aan natuurbeschermings- en onderzoeksprojecten in onder andere Armenië, Bulgarije, China, Ecuador en Roemenië. Daarnaast zoekt Bears in Mind actief naar opvanglocaties voor beren in nood en werkt ze samen met diverse organisaties om opvanglocaties te bouwen in landen waar beren onder slechte omstandigheden gevangen worden gehouden. Bears in Mind steunt ook uiteenlopende educatieprojecten in binnen- en buitenland.

Beren helpen
Wilt u de beren helpen? Geef een eenmalige donatie of word donateur! U bent al een berenbeschermer vanaf € 3,- per maand. Geef u op via www.BEARSinMIND.org