Kennemerdagblad.nl
|Nieuws | Sport | Evenementen
Licht bewolkt3.1 ℃

Drive Vintage in Haarlem

Bezoekadres:

Drive Vintage

Minahassastraat 45
2022PS Haarlem
06-18379582
drivevintage.nl@gmail.com
https://www.drivevintage.nl/

Drive Vintage

Even een persoonlijk momentje: Onze eerste foto met de Volkswagen bus. Zie ons stralen van trots! Wij als nieuwe eigenaar van deze temperamentvolle bus uit Brazilië. Spannend als de bus op de trailer gaat met een pruttelende motor en een spoor van goudgeel Braziliaans zand achter haar latend.

Eenmaal op weg richting onze garage, droom ik van mijn nieuwe toekomst: Touren in een oldtimer.

Ik ben Karin Schuring en naast mij staat mijn man Leon. Samen zijn wij dertig jaar samen, waarvan bijna twintig jaar getrouwd. Wij hebben twee tienerkinderen, twee katten en inmiddels twee oldtimers. Een leuke Fiat Spider uit 1972 voor manlief en deze gave Retrobus uit 1974 voor mij :)

Een lang sluimerende droom wordt werkelijkheid: ik ga mijn eigen bedrijf starten en mijn VW T1 bus inzetten als werkbus. Trouwvervoer, gala's, jubilarissen, evenementen, marktkraam.... eigenlijk alles waar je een bus voor in kan zetten.... nou ja: bijna alles.

Voor het zover is moet de bus natuurlijk wel helemaal spik en span in orde zijn. En die groene kleur is niet echt mijn kleurtje. Dus... aan de klus! De bus strippen, slijpen, lassen, schuren.... wij draaien onze handen er niet voor om. Stap voor stap ontdoen we onze bus van al haar ongemakken. Stijlen worden uitgeslepen, balken worden verwijderd en dikke lagen plamuur weg geslepen. Iedere keer als we denken: "We zijn er bijna..." ontdekken we weer een minder puntje die we niet laten zitten.

Na weken van afbreken gaan we langzaam weer opbouwen. Helaas heeft het motortje een zwaar leven gehad in Brazillie en moesten we op zoek naar een andere. De versnellingsbak en het stuurhuis zijn gereviseerd en weer op hun plaats gebracht. En dan.... was het zover: ze mocht naar de spuiter! Eindelijk het resultaat gaan zien na al die maanden hard werken!

Eindelijk terug in onze garage! Nu stap voor stap alle elementen weer terugplaatsen. Motor, ramen, rubbers, elektra, handgrepen, vloerbedekking, wandpanelen en banken. Nog genoeg te doen om, als laatste stap, naar de keuring te gaan en eindelijk ons kenteken te ontvangen. En dan..... kan mijn avontuur echt beginnen!

Foto's van Drive Vintage

Drive Vintage image 1
Drive Vintage image 2
Drive Vintage image 3
Beoordelingen
5
4
3
2
1
5.0

3 Beoordelingen


Op dit moment is er nog geen review. Wees de eerste die een review schrijft.

Geef je beoordeling over Drive Vintage. Dit kan door het geven van een cijfer of door het schrijven een review. Let op: Je recensie wordt openbaar gepubliceerd op internet.

Eerste indruk
Service
Prijs / Kwaliteit

logo

CONTACT

Hoofdvestiging:
H.P. Berlageweg 8
1703 DG Heerhugowaard

Social media
RSS Feed

Online dagbladen

map