KENNEMER - Door het leven gaan met pijn en ongemakken legt enorme druk op iemand. Het zorgt ervoor dat men nooit volledig kan ontspannen en het bemoeilijkt aanzienlijk het uitvoeren van de dagdagelijkse handelingen. Als je weet hoe belangrijk je voeten zijn, die dagelijks heel wat te verduren krijgen, weet je ook wat het betekent als er zich een afwijking of aandoening ter hoogte van de voeten voordoet. Woon je in de regio Kennemerland? Podotherapie Heemstede is gespecialiseerd in net die klachten die terug te brengen zijn naar afwijkingen aan de voeten en/of een verkeerd looppatroon.

Wat is podotherapie?
Het woord podotherapie is afgeleid van het Griekse woord podos wat voeten betekent. Het is dus letterlijk vertaald therapie voor de voeten en die omschrijving klopt helemaal. Een podotherapeut, wat overigens een wettelijk beschermde titel is, is een paramedicus die gespecialiseerd is in het behandelen van de verschillende klachten die ontstaan omwille van een afwijkende voetstand of een afwijkend looppatroon.

Wie kan bij podotherapie Heemstede terecht?
Iedereen die geplaagd wordt door klachten die te herleiden zijn naar de voeten, kan bij podotherapie Heemstede terecht voor een behandeling op maat van de specifieke klachten. Een verwijsbrief van een arts of specialist is niet nodig, je kunt als patiënt op eigen initiatief een bezoek brengen aan een podotherapeut en een behandeling opstarten. Wel zal er tijdens het eerste bezoek nagegaan worden of de klachten inderdaad werk zijn podotherapie Heemstede of dat er aanleiding is tot een samenwerking of verwijzing naar een andere medische of paramedische discipline.

Wat doet podotherapeut Heemstede?
De taken van podotherapie Heemstede zijn erg uitgebreid en hangen af van de aard van de klachten waar de patiënt mee kampt. Tijdens de intake zal daarom een uitgebreide analyse gemaakt worden op basis van een vraaggesprek en een fysiek onderzoek. Pas hierna kan een doeltreffende behandeling worden opgestart en kun je van je klachten en ongemakken af geholpen worden. De behandeling op zich kan bestaan uit volgende zaken:

- Het medisch intapen van de voeten om overbelasting te voorkomen en de voeten de kans te geven een normale stand aan te nemen.
- Het aanmeten en maken van podotherapeutische zolen die ervoor moeten zorgen dat een correcte voetstand en een goed looppatroon kan bekomen worden.
- Het uitvoeren van diverse voetbehandelingen zoals bijvoorbeeld overmatig eelt en likdoorns.
- Het uitvoeren van wondbehandeling. Het aanleren van een goed looppatroon door middel van speciaal daarvoor ontwikkelde oefeningen.
- Het geven van advies en het begeleiden van de patiënt bij het correct plaatsen van de voeten en het aanleren van een verantwoord looppatroon.

Niemand zou dagdagelijks met pijn en ongemakken mogen geconfronteerd worden en het zou al helemaal niet mogen dat bepaalde activiteiten hierdoor moeten opgegeven worden. Net daarom is het zo belangrijk dat je hier als patiënt niet mee blijft rondlopen, maar wel degelijk hulp gaat opzoeken en inroepen. Podotherapie Heemstede kan buigen op een jarenlange ervaring en expertise om voor ieder voetprobleem een gepaste oplossing en behandeling aan te bieden. Het heeft geen enkele zin om de klachten te negeren en er, zoals vaak gezegd wordt, mee te leren leven als er effectieve en doeltreffende behandelingen bestaan. Er is dus geen enkele reden te vinden waarom ook jij niet geholpen zou kunnen worden om pijnvrij door het leven te gaan.