ZUID-KENNEMERLAND - Yes: zomervakantie! Voor kinderen lekker veel tijd om te spelen, vriendjes te ontmoeten of… om in een boek te duiken. Maar met dat lezen schiet het er in de vakantie nog weleens bij in en dat is jammer. Zo kan het leesniveau van een kind zomaar achteruitgaan. Hoe maak je lezen in de vakantie nou leuker? In de podcast ‘Lekker lezen in de zomer’ hoor je veel tips van én voor kinderen. Ook handig voor ouders….

In de zomerse podcast komen Loulou (9 jaar), Fay (10 jaar), Huub (8 jaar) en Chadi (11 jaar) aan het woord. Zij geven een boekentip, vertellen waarom het zo’n leuk, mooi of spannend boek is en lezen een stukje voor. Ook geven ze hun tips en tricks hoe zij lezen leuker maken in de vakantie.

Leesplezier
Ook Melissa, leesconsulente bij de Bibliotheek, geeft de luisteraar verschillende tips om van lezen een feestje te maken. Want, zo benadrukt Melissa in de podcast: “Plezier is het allerbelangrijkste bij lezen!” Ze geeft praktische tips als “Luister eens naar een luisterboek.” of “Doe een leesbingo.”

Lekker luisteren
‘Lekker lezen in de zomer’ duurt zo’n 15 minuten en is voor zowel kinderen als ouders leuk én leerzaam om naar te luisteren. De podcast is vanaf nu te beluisteren via: Spotify, SoundCloud en iTunes, zoek op ‘Lekker lezen in de zomer’. Of ga naar onze website voor meer informatie.