IJMUIDEN - Zondag 29 december sluit schrijfster Conny Braam het jubileumjaar van het IJmuider Zee- en Havenmuseum af met een speciale lezing.


Conny woont niet alleen op steenworpafstand van het museum, maar ademt ook vanuit al haar vezels IJmuiden. Conny zal voor deze gelegenheid duiken in het verleden van IJmuiden, een in vele opzichten bijzondere plaats. Een verleden dat begon met het graven van het Noordzeekanaal. Het leven in IJmuiden was hard, rauw en grauw. Dat heeft de IJmuidenaren tot op heden gevormd en zit diep in de genen. Is het ondanks of dankzij deze rauwheid dat IJmuidenaren zich zo verbonden voelen met elkaar en met deze plaats? Wat weten we eigenlijk nog van dat verleden van IJmuiden? En hoe vertaalt zich dat naar het heden?

Conny zal in haar lezing op deze en andere vragen ingaan. Na de pauze is er gelegenheid voor vragen en reacties vanuit het publiek. De lezing is op zondag 29 december, aanvang 14.00 uur. Havenkade 55, IJmuiden.De kosten voor deze middag bedragen euro 7,50, inclusief toegang museum (museumkaart en vrijkaarten zijn niet geldig voor de lezing). Inschrijven via de website wordt aanbevolen, want vol is vol. www.zeehavenmuseum.nl.