HAARLEM - Schoenhandel Leemans is failliet verklaard. Volgens de curator van de in 1895 opgerichte winkelketen met meerdere vestigingen in Noord-Holland wordt onderzocht of een doorstart mogelijk is.

Dat zegt curator Christiaan Zijderveld tegen het Haarlemse ondernemers- en bewonersplatform indebuurt.nl. "Voorlopig blijven de meeste winkels open, waaronder ook de winkels in Haarlem", zegt hij.

"Er wordt momenteel gewerkt aan het onderzoeken van een doorstart", aldus de curator. Of dat gaat lukken, is nog niet te zeggen, al zegt hij tegen schoenvisie.nl dat er 'behoorlijke interesse' vanuit de markt is.

Tamaris
Behalve in de Haarlemse Generaal Cronjéstraat en in Winkelcentrum Schalkwijk, heeft de keten ook vestigingen in IJmuiden, Beverwijk, Hoofddorp, Nieuw-Vennep, Amsterdam en Purmerend. De keten voert ook de naam Tamaris, waarvan de enige Noord-Hollandse winkel in de Haarlemse Grote Houtstraat is gevestigd.

Zoals gezegd: de geschiedenis van de keten gaat zo'n 125 jaar terug. In 1895 opende het echtpaar Leemans de eerste winkel in de Amsterdamse Kinkerstraat. In totaal heeft de keten twintig winkels in Nederland. Net als de fysieke winkels blijft de webshop voorlopig open.