HAARLEM - Op woensdag 12 mei 2021 werden via een livestream de prijswinnaars van de Dutch Beer Challenge - Powered by Mitra bekendgemaakt. Craft brouwerij Jopen is één van de acht brouwerijen die 3 medailles in de wacht heeft gesleept. Jopen is daarmee in de IPA-categorie voor de zevende keer op rij prijswinnend.


Uit de 91 winnende bieren werd Jopen bekroond met het zilver en tweemaal brons. Jopen Heavy Cross, een zomerse Triple IPA van 10% uit de core range, won in de categorie 'Amber Ale: Double/Imperial IPA' het zilver.

INNOVATIEF
Jopen Make Pies Not War nam in de categorie 'Innovatie/speciaal: Fruit' het brons mee haar huis. De Triple Fruit Pastry Sour is gebrouwen met abrikoos, perzik en passievrucht. Kaneel, vanille en lactose zorgen voor het gebakjeseffect. Dit bier is de eerste uit een reeks van Jopen-sours. De laatste bronzen award voor Jopen ging naar de biologische IPA New Green Deal in de categorie 'Amber Ale: IPA'. Door de flinke dosis Mosaic en Azacca hop heeft deze organic brew een pittig hoparoma met veel tropische smaken waaronder ananas, mandarijn en mango.

TOONAANGEVEND
De Haarlemse craft bier brouwer is voor het 7e jaar op rij prijswinnend met hun hop-forward bieren. "We zijn écht toonaangevend in deze populaire biercategorie. Dat is iets om heel trots op te zijn", reageert algemeen directeur Michel Ordeman. "Zeven wordt ook wel het geluksgetal genoemd, dus we zijn benieuwd wat ons nog meer te wachten staat." Jopen kwam onlangs in het nieuws met hun oproep om samen met Nederland een craft bier te brouwen onder de noemer 'CELEBRATE OPEN'.

91 PRIJSWINNAARS
Voor de zevende editie van de Dutch Beer Challenge stuurden 150 Nederlandse brouwerijen 539 bieren in. 32 Nederlandse onafhankelijke bierexperts en -keurmeesters hebben de 539 ingezonden bieren blind geproefd. Aan de 60 winnende brouwerijen werden 91 awards uitgereikt: 26 gouden, 32 zilveren en 33 bronzen medailles.