HAARLEM - Ben je een scepticus, een twijfelaar, iemand die tegen de kosten opziet of een klimaatdrammer? Johan Sliggers gaat donderdag 11 juli met de aanwezigen in debat over klimaatverandering. De avond, waarin fossiele brandstoffen en luchtverontreiniging onderwerpen van gesprek zijn, vindt van 20:00 – 21:30 uur plaats in de Bibliotheek Haarlem Centrum (Gasthuisstraat 32). De toegang is gratis, maar bestel wel een kaartje via www.bibliotheekzuidkennemerland.nl


Johan Sliggers vindt het onbegrijpelijk dat de aanpak van klimaatverandering politiek ‘links of rechts geframed’ wordt. Is klimaatverandering een probleem? Moeten we daar iets aan doen? Hoe dan? Fossiele bandstoffen de wereld uit? Waarom niet? Waarom wel? Deze vragen staan centraal in het debat dat gevoerd gaat worden met input van de aanwezigen. Omdat het debat interactief is, is het handig als je een smartphone (of tablet) meeneemt.

Over Johan Sliggers
Johan Sliggers heeft 33 jaar voor het milieuministerie gewerkt in verschillende functies. Bijna 20 jaar daarvan was hij Themacoördinator Verzuring en Grootschalige Luchtverontreiniging en onderhandelaar voor Nederland in Genève (UN) en Brussel (EU). Vanaf 2005 tot juli 2018 was hij vaste columnist van het tijdschrift Milieu van de Vereniging voor Milieuprofessionals.

Donderdag 11 juli | 20:00 - 21:30 uur | Gratis
De Bibliotheek Haarlem Centrum, Gasthuisstraat 32.