KENNEMER - Tijdens de aangifteperiode kun je gratis hulp krijgen bij je belastingaangifte. Maak telefonisch een afspraak voor het spreekuur van de Formulierenbrigade.

De aangifte voor de inkomstenbelasting is weer begonnen. Je belastingaangifte zelf invullen kan best ingewikkeld zijn. Heb je vragen over het invullen van je belastingaangifte of wil je meer weten over aftrekposten of heffingskortingen, dan kun je telefonisch een afspraak maken voor het belastingspreekuur. De Formulierenbrigade van Dock Haarlem helpt je dan bij het invullen van je IB-aangifte.

Afspraak maken
Wil je naar het belastingspreekuur komen, maak dan een afspraak door te bellen met het speciale telefoonnummer 023 – 543 60 45. Dit telefoonnummer is tot en met 27 mei bereikbaar op maandag, dinsdag en donderdag van 9:30 uur tot 12:00 uur.

Voorwaarden
Dit spreekuur is bedoeld voor mensen met een laag inkomen en weinig vermogen. In de volgende gevallen kan de Formulierenbrigade je niet helpen (en kun je beter een belastingconsulent inschakelen):

- Je woont niet in Haarlem of Zandvoort.
- Jouw jaarinkomen is hoger dan € 23.000,- als je alleenstaand bent of € 31.000,- als je gehuwd/samenwonend bent.
- Jouw vermogen is hoger dan € 30.000,- als je alleenstaand bent of € 60.000,- als je gehuwd/samenwonend bent.
- Je bent zelfstandige of zzp’er.
- Je moet een aangifte doen waarvoor gespecialiseerde kennis nodig is, bijvoorbeeld als je een buitenlands inkomen hebt of bij een onverdeelde boedel.

Spreekuur
Iedere maandag (tot en met 27 mei) | 9:30 - 17:00 uur | Op telefonische afspraak in de Bibliotheek Haarlem Centrum (Medialab). Meer info: www.bibliotheekzuidkennemerland.nl/activiteiten/hulp-bij-belastingaangifte.html