KENNEMERLAND - Handelen in crypto is soms gemakkelijker gezegd dan gedaan. Daar waar je alle geldzaken rondom de Euro eenvoudig via je bank kan doen, zit dat bij crypto valuta net wat anders. Je moet deze valuta bijvoorbeeld ergens aankopen, maar ook ergens bewaren. Dit kan allemaal op een zogeheten ‘crypto exchange’. Een van deze exchanges is Bitcoin Meester. Dit Nederlandse platform is de afgelopen jaren enorm populair geworden onder cryptoliefhebbers. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over de Bitcoin Meester exchange.


Wat maakt Bitcoin Meester een goede exchange?

Hoewel de naam ‘Bitcoin Meester’ anders doet vermoeden, is deze exchange thuis in allerlei soorten crypto munten. Naast Bitcoin vind je er een groot aanbod van allerlei bekende én minder bekende cryptovaluta en stablecoins. Een greep uit de mogelijke opties is bijvoorbeeld Litecoin, Ethereum, LINK, DigiByte of NEO. Wil je je ene valuta omruilen voor een andere valuta? Dat is op Bitcoin Meester zo gepiept. Ook zie je heel eenvoudig per valuta een eigen wallet met een eigen balans, om zo optimaal overzicht te bieden van alle crypto die je in bezit hebt.

Bitcoin Meester is dus een zogeheten exchange. Dit is het best te vergelijken met een wisselkantoor voor reguliere valuta zoals de Euro. Bitcoin Meester koopt eerst zelf een aantal cryptovaluta in voor de laagst mogelijke prijs. Vervolgens helpt het platform haar gebruikers deze valuta te kopen. Er is dus geen onderlinge handel tussen de individuele gebruikers, zoals dat bij een deel van de andere platformen in de markt wel het geval is.

Het voordeel van zo’n makelaar als Bitcoin Meester is dat de gebruikers van het platform op de best mogelijke manier worden bediend. Ook geeft dit de mogelijkheid voor verschillende voordelen. Bitcoin Meester kan bijvoorbeeld de meest actieve gebruikers belonen met een bonus: naarmate je meer in crypto handelt op het platform, krijg je een hogere korting op de transactiekosten. Doordat Bitcoin Meester gebruik maakt van eigen wisselkoersen, is deze korting gemakkelijk en ontzettend transparant te berekenen.

Sinds 2019 heeft Bitcoin Meester een app op Android, in 2020 volgde de app voor iOS. Het feit dat je dus eenvoudig op je mobiele telefoon in crypto kunt handelen, is voor veel mensen een ideale uitkomst. Zo wordt het makkelijker om tussendoor snel te handelen of je account te checken. De app is volledig gratis te downloaden en te gebruiken als je al een account hebt bij Bitcoin Meester.

Een aantal andere voordelen van Bitcoin Meester op een rij

Je kunt bij Bitcoin Meester terecht voor een hele hoop verschillende cryptovaluta. De grote namen als Bitcoin zijn natuurlijk aanwezig, maar je hebt ook genoeg keuze uit tientallen exotische valuta. Wil je dus een keer wat anders proberen, dan kan dat zeker bij Bitcoin Meester. Het aankopen van Bitcoin en andere cryptovaluta is daarnaast ook erg gemakkelijk in vergelijking met andere cryptoplatformen. Je koopt ze namelijk direct via een vertrouwde iDEAL-betaling. Na het betalen van je crypto heb je de optie deze direct op te slaan in een volledig beheerde Bitcoin wallet, met name handig voor de beginnende handelaar.

Beginnende handelaren zitten sowieso erg goed bij Bitcoin Meester: naast de beheerde wallet hebben zij nog wat voordelen op het platform. Zo is het enorm makkelijk in gebruik en leer je er eenvoudig de wereld van crypto kennen. Ben je een actieve gebruiker die veel verhandeld? Dan is Bitcoin Meester helemaal perfect voor jou. Actieve gebruikers krijgen namelijk een oplopende korting, tot maximaal wel 1,75% korting op.

En in het geval je problemen zou ervaren met het platform, of als je gewoon vragen hebt, is het goed om te weten dat ook de klantenservice van Bitcoin Meester goed te bereiken is. Zo kun je ze onder meer bereiken via een contactformulier, via de mail, maar ook telefonisch.

Wat zijn de nadelen van Bitcoin Meester?

Bitcoin Meester vraagt over het algemeen redelijk hoge kosten voor het verhandelen van crypto. Dit komt doordat ze werken met hun eigen koersen, waardoor ze in sommige gevallen wat meer vragen dan andere partijen. Ook zijn de extra transactiekosten op Bitcoin Meester vaak wat aan de hoge kant. Vergeleken met platformen als Bitvavo zijn de transactiekosten soms wel 8 keer zo hoog.

Ten slotte is Bitcoin Meester een wisselkantoor dat de valuta zelf aan de gebruikers verkoopt. Wil je liever onderling met andere handelaren crypto uitwisselen en niet met de tussenkomst van een partner werken? Dan is Bitcoin Meester misschien niet het ideale platform voor jou.

Wat zijn de alternatieven voor Bitcoin Meester?

Hoewel Bitcoin Meester bij veel cryptohandelaren populair is, zijn er ook nog genoeg andere platformen waar je terecht kunt. Zo haalden we bijvoorbeeld eerder Bitvavo al aan. Ook dit platform wordt veel gebruikt door professionele handelaren, onder meer vanwege de ontzettend lage transactiekosten (maximaal slechts 0,25%). Daarnaast is ook LiteBit een goede optie. Dit platform draait al sinds 2015 mee in de cryptowereld en heeft zichzelf inmiddels voor miljoenen gebruikers wereldwijd bewezen als een uitstekende crypto exchange.