HAARLEM - In april komen in Haarlem en de Bollenstreek letterlijk de bloembollen tot bloei. Uiteraard zet ook Museum Haarlem de bloemen buiten. De kleine tentoonstelling Bloeiende Bollen geeft een veelzijdig beeld van de hoogtijdagen van de Haarlemse bollenindustrie. Een ode aan de regio.

Bloeiende geschiedenis
Jaarlijks bezoeken vele honderdduizenden toeristen en belangstellenden de bollenvelden rondom Haarlem en Zuid-Kennemerland. Niet voor niets, want deze regio geldt als de bakermat van de bloembollenteelt. Het hoogtepunt ligt rond 1900 als hier de bollen worden gekweekt,
verhandeld en geëxporteerd. Menig Haarlemmer verdient er zijn boterham mee. Kwekers organiseren zich, de export van bollen floreert en de verkoop van afgesneden bloemen neemt toe.

De tentoonstelling Bloeiende Bollen belicht deze wereldberoemde industrie die haar oorsprong in deze streek vindt, en Nederland nog altijd tot ver buiten haar landsgrenzen op de wereldkaart zet met de vele prachtige praalwagens die als een langgerekt bloeiend lint tijdens het Bloemencorso vrijwel langs het museum trekt.

Stadswandelingen
Op 13 april en 3 mei worden er om 13:30 uur stadswandelingen georganiseerd. Aanmelden zeer gewenst.

Zonta Walk
De tentoonstelling is ook onderdeel van de Zonta Walk die op zaterdag 13 april ’s avonds tussen 17.00 en 22.00 uur door het centrum gelopen wordt. Het museum gaat die avond speciaal voor de lopers voor het goede doel open.

Bloeiende bollen maakt deel uit van de campagne Haarlem Bloeit!

Museum Haarlem Het museum bevindt zich in het winkelhart van historisch Haarlem, aan het Groot Heiligland 47, 2011 EP Haarlem. Openingstijden zijn dinsdag t/m zaterdag van 11.00-17.00 uur en zondag en maandag 12.00-17.00 uur. Zie ook www.museumhaarlem.nl.