HAARLEM - ‘Een oude man die rondscharrelt in zijn tuin, zo zou je ‘Garden of Life’ kunnen samenvatten, maar wat een pareltje wist de Nederlandse documentairemaker Marco Niemeijer ervan te maken: vier sterren’, aldus Trouw. De documentaire is op donderdag 1 november om 19.30 uur te zien in het Dolhuys.

Alzheimer heeft van een wereldreiziger een beschouwende tuinman gemaakt. Terwijl de seizoenen verglijden, keert Leo langzaam weer terug naar het begin. Alsof je het omgekeerde proces van het opgroeien van een kind van nabij meemaakt, versterkt door het verkleuren en kaal worden van de natuur.

Gefascineerd door de tederheid waarmee Leo omging met de planten en bloemen en hoe dat samen viel met zijn Alzheimer en het verlies van controle over zijn leven, besloot bekroond filmmaker Marco Niemeijer (Gouden Kalf) zijn schoonvader een jaar lang te filmen in zijn tuin. Na afloop van de documentaire is regisseur Marco Niemeijer aanwezig voor een nagesprek over de film die hij maakte over zijn schoonvader.

De documentaire ‘Garden of life’ start donderdag 1 november om 19.30 uur in het Dolhuys. Wil je er ook bij zijn? Reserveer dan een kaartje via de volgende link: https://www.hetdolhuys.nl/bezoek/kaartverkoop/