UITGEEST - Onlangs is het prentenboek “Jos de Vos wandelt in het Bos” verschenen van Christy de Graaff, werkzaam in de kinderopvang. Het boek gaat over een lief vosje die de weg zoekt naar de zee en zijn dierenvriendjes helpen hem mee . Ze volgen de blauwe pijlen. Op elke pagina komen de dieren ook een andere kleur pijl tegen, die de verkeerde kant op gaat. “OH NEE JOS NEE NEE NEE! De BL AUWE pijl gaat naar de zee!”


Met jarenlange ervaring in de kinderopvang heeft Christy heel wat prentenboeken voorgelezen voor kleine kinderen van 2 tot 4 jaar. Hierdoor weet ze precies wat deze doelgroep aanspreekt. Dat is duidelijk terug te zien in het boek. De teksten zijn kort, duidelijk en er zit herhaling in. Peuters houden van deze schrijfstijl.

Door educatieve elementen in het boek zoals dieren, kleuren en bomen herkennen is het een veelzijdig boek. Christy is de iets oudere peuters zeker niet vergeten . Deze kunnen op de laatste zoek pagina’s kijken of ze alles nog herkennen wat er in het boek voorkwam, of even terugbladeren mag natuurlijk ook...

Christy wandelt en fietst zelf veel door de Noord - Hollandse duinen. “Hierdoor kwam ik op leuke ideeën voor een prentenboek. Ik heb dieren in mijn boek g ebruikt die hier in het bos voorkomen . Door ze aantrekkelijk en in één stijl te schilderen zijn het echt vriendjes geworden. Alle tekeningen heb ik zelf geschilderd . Ik ben regelmatig naar het bos en de duinen gefietst voor kenmerken van bepaalde bomen en om nieuwe ide eë n op te doen . Het was genieten om hier zo aandachtig en creatief mee bezig te zijn.”

Het is een leuk, aansprekend en educatief boek voor peuters die niet mag ontbreken in de boekenkast. Zeker voor kinderen die vaak in het bos komen is dit boek een absolute aanrader! ‘

Jos de vos wandelt in het Bos ’ is te bestellen via: http://boekenbestellen.nl/josdevos